„Adriana există!” Cei peste 10.000 de pacienţi cu cancere rare din România sunt o realitate

Posted: November 6, 2012 by gyproc79 in ARCRare

https://www.facebook.com/AdrianaExista

Cancerele rare sunt incluse în categoria bolilor rare, care sunt definite în UE ca fiind boli cu o incidenţă de mai puţin de cinci cazuri la 10.000 de persoane. În Romania sunt peste 10.000 de pacienţi cu cancere rare.
Pacienții cu forme rare de cancer se confruntă cu probleme speciale: diagnostic tardiv sau incorect, dificultăţi în găsirea de expertize clinice, acces dificil la tratamente adecvate, dificultăţi în realizarea unor studii clinice din cauza numărului mic de pacienţi, dificultăţi în dezvoltarea de noi terapii, grad ridicat de incertitudine în procesul clinic de decizie, cât şi deficit de registre disponibile şi bănci de țesuturi.
Asociaţia Română de Cancere Rare – ARCrare organizează joi, 22 noiembrie 2012, cu sustinerea Novartis Oncology, Gala Solidarităţii si Speranţei pentru pacienţii cu cancere rare “Adriana există!”, la Hotel Howard Johnson, incepând cu orele 18.30.
Adriana există cu adevărat şi, din momentul diagnosticării, luptă zilnic cu boala. Povestea ei este un motiv de speranţă şi încredere pentru toţi pacienţii diagnosticaţi cu cancere rare în România.
Actorii Teatrului National Bucureşti, Marius Manole si Medea Marinescu, vor fi MC ai serii, iar clip-ul cu mesajul campaniei în care joacă actorul Dan Puric va deschide seara.
Vă invităm să susţineţi campania naţională de conştientizare a cancerelor rare iniţiată de ARCrare prin dna Dorica Dan, Presedinte al asociaţiei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s