Întâlnirea Consiliului Alianțelor Naționale

Posted: January 12, 2012 by 25u25a in ANBRaRo, Evenimente APWR

În data de 8 noiembrie 2011 a avut loc întâlnirea Consiliului Alianțelor Naționale de Boli Rare. La sediul Eurordis din Paris au fost prezenți reprezentanți din 16 țări. Temele abordate au fost:

  • Ziua Bolilor Rare 2012 – Tema campaniei va fi „Solidaritatea”. S-a prezentat un pachet de informații care va ajuta alianțele naționale în pregătirea și derularea campaniei, s-au pus la dispoziția participanților elementele vizuale și s-au prezentat modalitățile de comunicare la nivel internațional. Pagina oficială a campaniei este http://www.rarediseaseday.org.
  • A 6-a Conferință Europeană de Boli Rare va fi organizată în 23-25 mai 2012, la Bruxelles. Mai multe informații se găsesc pe http://www.rare-diseases.eu.
  • În proiectul Europlan II se vor organiza 20 de conferințe naționale în perioada 2012-2013, pentru a stimula dezvoltarea și implementarea Planurilor Naționale de Boli Rare în statele membre ale Uniunii Europene.
  • Transpunerea Directivei privind asistența medicală transfrontalieră în legislația țărilor din Uniunea Europeană poate aduce beneficii pentru pacienții cu boli rare.

Zsuzsa Almási, APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s