Gala de Excelență Medica Academica 2011

Posted: January 12, 2012 by 25u25a in ANBRaRo, ARCRare, Evenimente APWR

Gala Medica Academica, eveniment organizat de Tarus Media, sub egida Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România a premiat și anul acesta excelența în sănătatea românească, răsplătind activitatea personalităților din domeniul medicinii, a cercetătorilor, asociațiilor de pacienți și tinerelor talente. În cadrul celei de-a treia ediții a Galei, au fost acordate zece premii, desemnate de un juriu prezidat de prof. dr. Victor Voicu.

Dorica Dan a primit „Premiul Vox Patientis” – pentru cea mai activă Asociație de pacienți din România. Premiul reprezintă recunoașterea activităților și a realizărilor Asociației Prader Willi din România, Alianței Națională de Boli Rare din România și Asociației Române de Cancere Rare, precum și reprezentarea pacienților români la nivel european și internațional.

Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, a primit premiul pentru Cel mai bun comunicator din domeniul sănătății”. Dr. Raed Arafat, Subsecretar de Stat în Ministerul Sănătății, creatorul Serviciului Smurd, a primit „Premiul Medica Academica pentru strategii și viziune în sănătate”, înmânat de prof. dr. Vasile Candea. Premiul „Dan Setlacec”, acordat de Academia Oamenilor de Știință din România și Medica Academica pentru Cea mai bună realizare în chirurgie” a revenit medicului chirurg Victor Tomulescu.

Medica Academica a acordat două premii pentru întreaga activitate, cel dintâi academicianului Leon Dănăilă și cel de-al doilea, medicului Virgil Răzeșu, distincție prezentată de actorul și regizorul Dan Puric care a vorbit publicului despre „Conștiința Medicală”.

Premiul Medica Academica de excelență pentru Leadership – inovație și progres”, prezentat de Valentin Țăruș, președintele grupului Tarus, a revenit lui Regis Lhomme, director general al Amgen România și președinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Premiul acordat de Fundația Nicolae Cajal”, pentru cea mai bună realizare în domeniul cercetării fundamentale în medicină a revenit dr. farm. Flavian Rădulescu. Premiul Medica Academica pentru educație medicală continuă”, prezentat de redactorul-șef al revistei Medica Academica, Delia Budurcă, a fost acordat dr. Rodica Tănăsescu, din partea Societății Naționale a Medicilor de Familie, Portalului de Educație Medicală Continuă www.formaremedicala.ro și Oanei Bornaz. Premiul oferit de Fundația Gerota și MedicalStudent.ro pentru „Implicare activă în proiecte educaționale studențești și de cercetare științifică”, prezentat de prof. Ion Gerota și Andreea Moțoc, a revenit lui Ștefan Claudiu Mirescu.

„Premiul Medica Academica pentru Management performant” a revenit lui Nicolae Marcu, directorul executiv Medlife, iar ”Premiul Medica Academica pentru carte medicală„ a fost acordat prof. dr. Alexandru Ciurea.

 

            Dorica Dan, președinte APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s