Participari evenimente iunie-iulie 2011

Posted: August 16, 2011 by mihaiela in conferinte, Participari evenimente
Tags: , , ,

Conferința de închidere a programelor „Granturile SEE și Granturile Norvegiene 2007-2009 pentru România”, 7 iunie- București
Ambasada Regală a Norvegiei în România, Innovation Norway şi Punctul Focal Naţional au organizat conferinţa de închidere prilejuită de finalizarea Mecanismului Financiar SEE (EEA Grants) și a Programului Norvegian de Cooperare cu România (Norway Grants).
În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele implementării acestor programe în România și au fost prezentate câte 3 proiecte relevante din cadrul fiecărui program. Asociația Prader Willi din România, reprezentată de Dorica Dan a prezentat Proiectul „Parteneriat Norvegiano-Român (NoRo) pentru progres în bolile rare”, rezultatele proiectului, provocările, oportunitățile implementării unui astfel de proiect și parteneriatele aferente programului.
Dorica Dan, președinte APWR

Al V- lea Congres Europediatric la Viena
Dorica Dan a participat la „Al V-lea Congres Europediatric la Viena” în data de 25 iunie 2011, în calitate de reprezentant Eurordis, cu o prezentare privind rolul familiei şi a asociaţiilor de pacienţi în cazul bolilor rare.
Programul ştiinţific a fost conceput să se adreseaze unei audienţe de pediatri implicaţi în îngrijirea
primară şi secundară, dar şi altor specialişti şi profesionişti implicaţi în îngrijirea copiilor şi adolescenţilor. Congresul a fost concentrat asupra riscului pe care îl reprezintă lipsa de comunicare dintre pediatri, familie şi copii. În acest context, în sesiunile ştiinţifice s-au concentrat pe bazele empatiei umane.

Dorica Dan, preşedinte APWR

Întâlnirea boardului EURORDIS

8-9 iulie 2011

 Desfășurată pe parcursul a două zile „pline”, întâlnirea boardului EURORDIS la biroul din Paris a reunit majoritatea membrilor din board.

Au fost discutate problemele legate de situația financiară EURORDIS, proiectele depuse și cele aflate în derulare, a fost propusă o mărire de salariu pentru staf și mutarea unor membrii ai echipei în alte locații pentru o mai bună eficientizare a activităților.

Au fost supuse dezbaterii aplicațiile organizațiilor care doresc să devină membre EURORDIS și s-au discutat probleme legate de următoarea Acțiune Comunitară în Domeniul Bolilor Rare, respectiv conținutul aplicației și implicarea EURORDIS.

Dorica Dan, președinte APWR

și vicepreședinte EURORDIS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s