Play Decide 2010 – 2011

Posted: March 29, 2011 by mihaiela in Evenimente APWR
Tags: , , , , , , , ,

Începând cu luna decembrie 2010, Asociația Prader Willi din România a desfășurat mai multe sesiuni Play Decide. Scopul acestor activități a fost sensibilizarea, conștientizarea și implicarea diverselor categorii profesionale în luarea de decizii cu privire la bolile rare.

Raport Play Decide- Timișoara

Sâmbătă, ora 10 am, în cele două săli de curs ale Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “LOUIS ȚURCANU”, Timişoara, d-na prof. Maria Puiu, împreună cu voluntarii pentru boli rare din cadrul Organizaţiei “Salvaţi Copiii”, filiala Timiş şi ai Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România şi cu colaboratorii Asociaţiei Prader Willi din România au organizat jocul “Play Decide” pe tema bolilor rare.

Subiectele abordate au fost “Screening-ul neonatal” şi “Diagnosticarea, informarea pacientului şi consilierea genetică”.

S-au format 4 grupe, cu un total de 27 de jucători, 4 moderatori și 3 observatori din rândul medicilor de specialitate în Genetică. Printre participanţi, s-a aflat și un tânăr diagnosticat cu hemofilie, o boală rară. Și el a fost încântat să participe la acest joc.

D-na preşedinte a Asociației Prader Willi din România, Dorica Dan, a ţinut cuvântul de deschidere, subliniind importanţa informării populaţiei generale asupra problematicii bolilor rare în România. A mai precizat că fiecare dintre noi putem contribui la îmbunătăţirea nivelului de informare și astfel, a calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi produse de bolile rare.

Jocurile au decurs foarte bine, participanţii implicându-se activ şi contribuind, alături de întregul grup, la elaborarea concluziilor pentru temele discutate.

Jurcă Simina Iulia-Elena, voluntar boli rare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s