Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Asociaţia Prader Willi din România, în colaborare cu Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru toţi” din Sălaj, a organizat activitatea „De Crăciun sa fim mai buni!”.

În data de 19 decembrie 2010, începând cu orele 16:00, la Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu din Zalău, 30 de copii cu dizabilităţi, sprijiniţi de voluntari, s-au întrecut prin activităţi sportive, jocuri interactive, dans şi colinzi.

Pentru toţi cei prezenţi, intitularea activităţii „De Crăciun sa fim mai buni!” a avut o dublă semnificație, pe de o parte ajutând la inducerea spiritului competitiv în întrecerea pe echipe, iar pe de altă parte prin atmosfera caldă creată în cadrul evenimentului.

Jocurile care au pus la încercare cele două echipe au avut mult haz, reuşind să ne bine dispună şi să îi antreneze şi pe aparţinători în încurajarea concurenţilor.

Până la finalul competiţiei, ambele echipe au ajuns pe locul I, concurenţii fiind premiaţi chiar de Moş Crăciun, „prezent la datorie” şi în acest an.

Cu promisiunea că va veni şi la anul, Moşul a plecat cu sufletul încărcat de bucurie, după ce a ascultat colindele şi poeziile pe care copii le-au pregătit pentru el. Şi nu doar Moşul, ci şi toţi cei care am fost prezenţi şi care încă o dată am devenit conştienţi că nimic nu este mai important decât a aduce un zâmbet pe buzele unor copii care sunt în competiţie cu obstacolele pe care viața le aduce.

Maria Brazdău, asistent social APWR

 

 

Spectacol la Casa de Cultura a Sindicatelor

În data de 12 decembrie la orele 16,00 la Casa de Cultura a Sindicatelor a avut loc un spectacol caritabil pentru copii afectaţi de boli rare, spectacol organizat de tinerii din Tineretul Social Democrat (TSD) Zalau. Au fost invitaţi să ne încânte cu vocea lor atât interpretând colinde dar și cântece populare cunoscute, mai mulţi interpreţi îndrăgiți de muzică populară printre care și ansamblul Columna și Corul Seminarului Teologic din Zalau. Intrarea la spectacol a fost liberă iar suma adunată, din donaţii 3000 RON va fi folosită pentru organizarea unui weekend terapeutic pentru copiii cu tulburări din spectrul autistic, care participă la şedinţele de intervenţie personalizată la Asociaţia Prader Willi din România.

Băican Cosmina, psihopedagog APWR

 

Comments
  1. mihaela says:

    Foarte frumoase pozele, se vede ca v-ati distrat si mai ales copiii normal, Bravo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s