Prietenii mei de la Acasă

Posted: January 18, 2011 by mihaiela in Evenimente APWR, Fundatia ACASA, Participari evenimente
Tags: , , , , , ,

În perioada 29 octombrie – 17 noiembrie 2010, în baza parteneriatului pe care Asociaţia Prader Willi din România îl are încheiat cu Spitalul de recuperare “Acasă”, un grup de opt copii cu sindrom Prader Willi şi Bardet Biedl a beneficiat de serviciile de recuperare oferite în cadrul spitalului.

Activităţile au debutat cu participarea părinţilor la a doua ediţie a Conferinţei Est Europene în Sindromul Prader Willi, desfăşurată la Grand Hotel Severus din Zalău, în 29-30 octombrie 2010. În timp ce părinţii au luat parte la lucrările din cadrul conferinţei, copiii s-au jucat împreună cu voluntarii de la organizaţia “Salvaţi copiii!” Timişoara.

În zilele ce au urmat conferinţei, copiii s-au bucurat de activităţi de consiliere de grup, activităţi educative, recreative şi de socializare desfăşurate de către psiholog Amalia Sabău, iar părinţii, de suportul social oferit de către asistent social Darius Porumb.

Periplul de activităţi şi diversitatea acestora a contribuit decisiv la formarea coeziunii grupului. Pe întreaga durată a desfăşurării activităţilor, voia bună, râsetele, aplauzele şi încurajările au luat prim planul. Împreună şi sprijiniţi la nevoie, copiii – TIMOTEI, FABIANA, IONELA, MĂDĂ, MARIA, OANA – au deprins tainele lucrului în perechi sau în echipă, au învăţat să-şi exprime emoţiile în mod adecvat, să-şi verbalizeze trebuinţele pe care le au, să-şi sporească gradul de autonomie în raport cu părintele însoţitor. Prin intermediul jocurilor, al art-terapiei şi ergoterapiei, copiii şi-au însuşit unele achiziţii şcolare şi au găsit modalităţi adecvate de manifestare, iar ca şi un corolar al activităţilor  desfăşurate, au realizat o ramă pentru poza de grup cu PRIETENII de la Acasă.

Amalia Sabău

psiholog APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s