Parteneriate cu ocazia Zilelor Invatamantului Salajean – noiembrie 2010

Posted: January 18, 2011 by mihaiela in cursuri, Evenimente APWR
Tags: , , , , , , , ,

Asociaţia Prader Willi din România în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău a desfăşurat pe data de 11 noiembrie 2010 workshopul „Noţiuni de educaţie incluzivă”. 36 de cadre didactice de la şcoala parteneră şi invitaţii lor de la Grădiniţa „Dumbrava minunată” au dezbătut împreună cu specialiştii noştri Băican Cosmina, Darkó Emese, Mihaiela Fazacaș și Porumb Darius pe teme cum ar fi: bolile rare, integrarea în şcoala de masă a copiilor cu autism, strategii de lucru la clasă cu copiii cu ADHD. Au fost dezbătute modele teoretice, au fost împărtăşite experienţe şi modele de bune practici. Cu această ocazie au fost prezentate participanţilor şi cele 5 cursuri de formare aflate în oferta de instruire a APWR (animator socio-educativ, lucrător prin arte combinate, pedagog de recuperare, evaluator de competenţe profesionale, asistent personal al persoanei cu handicap grav). Acest workshop va fi urmat în anul care vine de alte activităţi de formare, a cadrelor didactice din şcolile sălăjene, pe teme de educaţie incluzivă.

Mihaiela Fazacaş, psiholog APWR

În cadrul Zilelor Învăţământului Sălăjean, s-a lansat, joi, 18 noiembrie 2010, la Grădiniţa cu program prelungit “Dumbrava Minunată”, proiectul pe tema educaţiei incluzive “Suntem diferiţi, dar totuşi la fel!”.

Dorind construirea unei societăţi în care valori cheie precum toleranţa, solidaritatea, convieţuirea şi ajutorarea reciprocă să ghideze relaţiile între oameni, cinci instituţii colaborează la implementarea acestui proiect: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ”SPERANŢA” Zalău, Grădiniţa cu program prelungit ”DUMBRAVA MINUNATĂ” Zalău, Şcoala ”MIHAI EMINESCU” Zalău, Şcoala cu clasele I-IV Popeni şi Asociaţia Prader Willi din România.

În spiritul unei educaţii pentru toţi şi cu scopul de a creşte calitatea vieţii persoanelor cu dizabilităţi, preocupările actuale ale şcolii româneşti urmăresc egalizarea şanselor la educaţie şi normalizarea. Aliniindu-se acestei tendinţe, proiectul vizează creşterea gradului de includere în societate a copiilor cu dizabilităţi prin formarea unor atitudini de acceptare, înţelegere şi ajutorare reciprocă în rândul preşcolarilor şi al şcolarilor mici.

Toţi cei prezenţi la acest eveniment şi-au exprimat disponibilitatea de a-şi aduce aportul la implementarea cu succes a activităţilor din cadrul proiectului şi, implicit, la făurirea acelei societăţi prietenoase, în care copiii cu dizabilităţi să găsească acceptarea, iubirea şi sprijinul de care au nevoie pentru a duce o viaţă cât mai normală posibil.

Amalia Sabău, psiholog APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s