Seminarul Național de Scleroză Multiplă

Posted: November 7, 2010 by mihaiela in Evenimente APWR, Participari evenimente
Tags: , , ,

În 24-26 septembrie 2010, Societatea de Scleroză Multiplă din România a organizat la Sibiu cea de-a VII-a ediție a Seminarului Național de Scleroză Multiplă.

Tema seminarului din acest an a fost “Concepte inovatoare în scleroza multiplă” și au fost abordate subiecte precum: tulburările cognitive, recuperarea neuro-motorie în scleroza multiplă, noutăți în cercetare – tabletele în tratamentul sclerozei multiple, cercetarea din România pentru scleroza multiplă, soluții pentru prevenirea complicațiilor cauzate de injectare și insuficiența Venoasă Cronică Cerebro-Spinală în scleroza multiplă.

La dezbaterea acestor subiecte au fost invitați specialiști de seamă cu atribuții în domeniu, medici și alți specialiști după cum urmează: dr. Carmen Sârbu de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central dr. CAROL DAVILA Bucureşti, Dr. Gabriel Avram, Secţia de Neurologie, Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, Dr. Filip Ioana, Mirela Brote – DGASPC Sibiu, Psiholog Aurelia Drăghici, Psiholog Cristina Fide, As. Med. Claudia Iakob, As. Med. Nicoleta Ioanovici.

APWR, care a fost invitată la seminar, a fost reprezentată de Porumb Darius – asistent social care a prezentat proiectul NoRo – Parteneriat Norvegiano-Roman pentru progres în bolile rare.

Alături de participanți la acest seminar a fost și Andrei Floroiu, românul stabilit la New York care a iniţiat campania “Fly for MS” (Zboară pentru scleroza multiplă). În urmă cu aproape o lună, acesta a iniţiat un zbor umanitar ce şi-a propus să atragă atenţia asupra acestei maladii, zbor în care va străbate, într-un avion Cessna 340, 30 de ţări şi 47.000 de kilometri. În timpul călătoriei vor fi transportate cu aeronava persoane afectate de scleroză multiplă, cu probleme fizice, ori financiare sau care nu pot ajunge la spital.

Porumb Darius, asistent social APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s