Olimpiada Specială, Zalău, 1 Iunie 2010

Posted: September 1, 2010 by mihaiela in Big Brother Big Sister, Evenimente APWR
Tags: , , , , , ,

Ziua de 1 Iunie a fost celebrată şi de către copiii din Proiectul „Big Brother Big Sister” care, alături de voluntari, au participat la cea de a V-a ediţie a Olimpiadei Speciale pentru persoane cu dizabilităţi. Evenimentul, organizat de către Direcţia pentru Sport Sălaj, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Zalău, Asociaţia Prader Willi din România, Asociaţia Caritas Catolica prin – CICPD Zalău, Centrul de Recuperare,Tratament şi Îngrijire “Acasă” s-a desfăşurat în sala de sport a fostei şcoli Meseşul din Zalau.

Participanţii, copii şi tineri cu dizabilităţi, beneficiari ai serviciilor oferite de către Complexele de Servicii Comunitare din Cehu Silvaniei şi din Şimleul Silvaniei, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Speranţa” Zalău, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Şimleul Silvaniei, diferite ONG-uri de profil din judeţ şi Centrul Social de Urgenţă s-au bucurat de probele sportive pregătite de organizatori – atletism, baschet – abilităţi individuale, tenis de masă şi duble pe paletă şi au dat dovadă de mult fair play pe durata desfăşurării întregului eveniment. Înainte de începerea probelor şi în timpul pauzelor, colaboratori de la Fundaţia “Acasă”, de la DGASPC şi profesori de sport voluntari au animat participanţii, propunându-le o serie de jocuri distractive, de energizare care au dezvoltat sentimentul de coeziune, au promovat colaborarea şi munca în echipă şi au adus buna dispoziţie pe chipurile tuturor celor prezenţi.

Finalul competiţiei a fost marcat de festivitatea de premiere, în cadrul căreia toţi participanţii au primit medalii şi diplome din partea Special Olympics România şi băscuţe inscripţionate din partea APWR. Fiecărei instituţii reprezentate i s-a înmânat o cupă de către Direcţia pentru Sport Sălaj. Însă, cel mai apreciat moment a fost constituirea deja binecunoscutului cerc, simbol al Special Olympics, în realizarea căruia toţi cei prezenţi şi-au dat mâna şi au simţit cum împreună au contribuit la desfăşurarea unui eveniment dovadă a omeniei, a acceptării necondiţionate şi a iubirii aproapelui.

Amalia Sabău, psiholog APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s