Grup de pacienţi la Fundaţia Acasă, mai 2010

Posted: August 10, 2010 by mihaiela in Evenimente APWR, Fundatia ACASA, NoRo
Tags: , , , , , , , ,

În luna mai 2010, la Fundaţia Acasă, au fost găzduiţi un grup de 10 pacienţi, din care 8 adulţi cu scleroză multiplă și 2 copii cu Sindrom Prader Willi și Boala Wilson. O mare parte dintre pacienţii cu scleroză multiplă sunt la a doua internare (prima fiind în august 2009), 3 dintre aceştia fiind cazuri noi. Una dintre dorinţele comune a grupului a fost ca la următoarea revenire să se păstreze acest grup de pacienţi (pe cât posibil). Motivul fiind închegarea unor relaţii de prietenie care constituie un real suport atât în perioada de internare cât și după.

La începutul lunii iunie 2010 au fost primiţi un alt grup de 8 pacienţi, din care 5 adulţi cu SM și 3 copii cu fenilcetonurie, sindrom Down și sindrom Angelman. Din acest grup au fost pacienţi veniţi atât din Sălaj cât și din alte judeţe: Harghita, Alba, Suceava.

Zilnic, echipa de specialişti APWR, în afara programului de proceduri de recuperare și tratament, au avut întâlniri cu pacienţii în grupuri de suport și individual, s-au desfăşurat activități socio-educative și de petrecere a timpului liber.

Porumb Darius, APWR

Comments
  1. mariana says:

    inca astept raspuns competent la aceasta intrebare. Domnilor guvernanti, daca unul dintre copiii d-voastra ar avea aceasta boala (wilson), ce a-ti face.? Eu sunt la capatul rabdarii. Nu suntem multi domnilor de la Casa de Asigurari, de la Agentia Medicamentului (dupa minee, complet inutila), interesele cui le aparati. Dati drumul la importul cuprenilului, sau si aici dicteaza interese. Nu va iese parandarat de aici? Va doresc sa va doara.

  2. mariana says:

    din ce cauza nu se gaseste cuprenil pentru wilson?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s