Actualizare Big Brother, Big Sister

Posted: August 2, 2010 by mihaiela in Big Brother Big Sister, Evenimente APWR
Tags: , , , ,

BBBS – antrenamentul pentru SPECIAL OLYMPICS

Zalău, 28 aprilie 2010

În data de 28 aprilie, cu începere de la ora 15.30, terenul de sport de la Şc. Gim. „C. Coposu”, gazda mai multor manifestări derulate în cadrul Proiectului „Big Brother, Big Sister” s-a umplut de forfotă şi bună dispoziţie.

Copiii şi tinerii cu dizabilităţi, beneficiari direcţi ai proiectului, îmbrăcaţi în echipament sportiv s-au antrenat alături  de fraţii şi surorile lor mai mari – voluntari APWR, elevi ai liceelor partenere, pentru probele din cadrul concursului sportiv „Special Olympics”. Evenimentul a fost organizat de către echipa APWR, cu susţinerea şi implicarea a patru cadre didactice de la C.S.E.I. „Speranţa” Zalău.

Antrenamentul a debutat cu  o serie de exerciţii de încălzire realizate în cerc şi propuse de către prof. Cristina Pop, cadru didactic la C.S.E.I. „Speranţa” şi voluntar în proiect.

Ulterior, participanţii au fost grupaţi pe mai multe rânduri şi, sub îndrumarea prof. Amalia Sabău au desfăşurat o serie de mini-concursuri cu mingea (transmis mingea din mână în mână pe deasupra capului, pe sub picioare, prin lateral; aruncat mingea la coş, etc).

Probele comune au fost succedate de către activităţi libere. Cei prezenţi au optat, în funcţie de interesele şi abilităţile lor, fie pentru un meci de fotbal, fie pentru ping pong – abilităţi individuale, fie pentru o partidă de bowling în variantă adaptată.

Finalul activităţii i-a găsit pe toţi obosiţi, pe unii veseli că au câştigat, pe alţii un pic trişti din cauză că au pierdut. Cu toate astea, accentul dominant a fost spiritul de echipă, colaborarea, ajutorarea reciprocă. Au contat jocul în sine şi timpul petrecut împreună.

Amalia Sabău

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s