Participare evenimente luna martie 2010

Posted: August 1, 2010 by mihaiela in Evenimente APWR, Participari evenimente
Tags: , , , ,

Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi din 5-7 Martie 2010

Asociaţiile de pacienţi din România s-au reunit între 5-7 martie la Bucureşti în cadrul Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi. Forumul a fost organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (C.O.P.A.C).

Scopul principal al Forumului a fost acela de a-i aduce împreună pe membrii asociaţiilor de pacienţi, pentru a purta un dialog într-un cadru adecvat şi a pune bazele unui schimb real de experienţă între asociaţii. Forumul a dorit să informeze autorităţile, personalul medico-sanitar şi întreaga societate despre activitatea asociaţiilor de pacienţi şi să sublinieze importanţa existenţei unor astfel de structuri care luptă pentru promovarea şi apărarea drepturilor pacienţilor. Din partea organizaţiei noastre au participat: Dorica Dan, Dombi Istvan, Maria Brăzdau şi 4 voluntari din Timişoara.

CONFERINŢA NAŢIONALĂ A PACIENŢILOR, 11-13 martie 2010

„Chiar de la lansarea ideii organizării acestei conferinţe dedicate tuturor pacienţilor din România, evenimentul s-a bucurat de un real succes şi a beneficiat de sprijinul şi aprecierea celor invitaţi să i se alăture. Astfel, Conferinţa Naţională a Pacienţilor se bucură de prezenţa a peste 35 de asociaţii de pacienţi înscrise până in acest moment la eveniment, precum şi de participarea a peste 100 de speakeri”, a declarat Simona Wist, PR Manager al companiei Sănătatea Media Group. APWR a fost repezentata de Dorica Dan care a sustinut lucrarea Planul National de Boli Rare.

Desfăşurată sub sloganul „Comunicare pentru sănătate. Sănătate pentru pacienţi”, conferinţa a fost structurată pe parcursul a trei zile de dezbateri tematice. Temele de dezbatere au fost susţinute de reprezentanţii autorităţilor statului din domeniul sănătăţii, reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară, precum şi de unii dintre cei mai renumiţi medici şi farmacişti din România.

25-27 martie 2010, Paris, Întâlnirea boardului EURORDIS Și ceremonia de decernare a titlului “Legiunea de onoare” pentru Christel Nourissier, secretar general EURORDIS

În data de 25 martie 2010, Dorica și Tiberiu Dan au participat la Ministerul Sănătății din Paris la decernarea titlului “Legiunea de onoare” pentru activitatea în slujba pacienţilor cu boli rare, doamnei Christel Nourissier, secretar general EURORDIS. Christel este mama unei tinere de 33 de ani care suferă de Sindrom Prader Willi, militantă pentru drepturile pacienţilor cu boli rare din Europa și “ambasadoare” a pacienţilor cu boli rare din România.

În zilele de 26-27 martie a avut loc întâlnirea boardului EURORDIS. S-au analizat rezultatele campaniei de Ziua Bolilor Rare, Conferinţa ECRD Cracovia si alte acţiuni ale planului strategic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s