Grup de suport pentru părinții copiilor care participă la terapie

Posted: August 1, 2010 by mihaiela in Evenimente APWR
Tags: , , , , , ,

Miercuri, 24.03.2010 a fost  organizată prima întâlnire a grupului de suport pentru părinții a căror copii participă la activități de terapie personalizată. Deși numărul participanților a fost restrâns, aceștia s-au declarat a fi încântați de inițiativa specialiștilor de la APWR, de a le oferi ocazia să-și împărtășească experiențele avute alături de copiii lor speciali.

Întâlnirea a fost moderată de către un asistent social și un psiholog, care au orientat discuțiile spre copiii celor prezenți. Fiecare părinte a fost încurajat să vorbească despre diferite evenimente din viața copilului, împărtășind astfel și celorlalți atât experiențe plăcute, cât și cele mai puțin plăcute. Astfel, aceștia au avut ocazia să-și deschidă sufletul, să se simtă ințeleși, fiind în situații asemănătoare, să invețe unii de la alții, cât și să primească suportul psihologic și sprijinul celorlalți.

Întâlnirea s-a finalizat prin prezentarea de către specialiști a activităților care urmează a se realiza cu copiii și prin completarea chestionarului de evaluare a gradului de satisfacție, din care sa reiasă dacă aceștia doresc continuarea întâlnirilor și dacă sunt mulțumiți de serviciile APWR.

Părinții au fost încurajați să vină cu propuneri care privesc atât activități împreună cu copiii, cât și teme de discuție pentru următoarele întâlniri ale grupului de suport.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s