“Importanţa deschiderii pieţei de muncă libere pentru persoanele cu dizabilităţi”, 9-10 martie 2010, Târgu Mureş

Posted: March 31, 2010 by mihaiela in Evenimente APWR, Participari evenimente
Tags: , , ,

În data de 9-10 martie 2010, Porumb Darius în calitate de asistent social al Asociaţiei Prader Willi din România a participat la Târgu Mureş, la invitaţia Fundaţiei Alpha Transilvană la conferinţa internaţională initulată “Importanţa deschiderii pieţei de muncă libere pentru persoanele cu dizabilităţi”. Conferinţa a fost organizată în cadrul proiectului “PASS IT ON! – de la sensibilizare până la piaţa liberă de locuri de muncă pentru persoane cu dizabilităţi prin formare profesională şi strategii continue” cu sprijinul Direcţiei Generale de Educaţie şi Cultură al Comisiei Europene, proiect derulat în parteneriat cu 8 ţări: Belgia, Olanda, Austria, Malta Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria şi România.
Evenimentul s-a adresat în primul rând managerilor de resurse umane şi administratori ai potenţialilor angajatori şi unităţilor protejate, cât şi reprezentanţilor organizaţiilor care intermediază angajarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa liberă a muncii.
Scopul dezbaterilor a fost acela de a veni în sprijinul potenţialilor angajatori ai persoanelor cu dizabilităţi prin a oferi informaţii despre metode de lucru prin care pot angaja acele persoane cu dizabilităţi care pot să se integreze cel mai eficient procesului de lucru din cadrul firmei respective, cât şi metode de sprijin eficiente prin care pot veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi angajate.
În acest sens la conferinţă s-au prezentat de către parteneri materialele de training elaborate şi testate în două proiecte Leonardo da Vinci: Conversion, Atlas şi două proiecte Socrates-Grudtvig: Model de Educaţie Inclusivă şi Mo.bi.le şi în urma atelierelor de lucru au avut loc concluzii şi discuţii despre modul cum aceste materiale şi exeperienţe pot să fie adaptate profilului şi nevoilor sectorului la nivel naţional.
Prin vizita de a doua zi la unităţile protejate functionale la Mures, participantii la conferinta au avut ocazia sa schimbe impresii şi modele de bune practici despre serviciile sociale oferite persoanelor cu ditabilităţi şi produsele confecţionate de acestea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s