Workshop:” Căutarea şi evaluarea informaţiilor medicale pe Internet”

Posted: January 16, 2010 by mihaiela in Evenimente APWR
Tags: , , , , , ,

Asociaţia Prader Willi din România cu sprijinul EURORDIS au organizat în data de 16 decembrie 2009 workshopul cu tema: Căutarea şi evaluarea informaţiilor medicale pe Internet. Cursul a fost susținut de dl. David Oziel – consultant informații medicale pentru Eurordis și Orphanet.
La workshop au participat 14 reprezentanți APWR și ANBRaRo, interesați de dezvoltarea serviciilor de informare și Helpline.
În cadrul workshopului am aflat cum în mai puţin de 20 de ani, web-ul a devenit un centru de informaţii privind sănătatea, întorcând pe dos toate formele tradiţionale de difuzare a informaţiilor. Informaţiile nu mai sunt limitate la profesionişti; este acum mult mai uşor de accesat de către publicul larg, şi publicul larg poate consulta de multe ori aceleaşi surse ca şi profesioniştii.
În plus faţă de web, au fost prezentate și alte mijloace de comunicare care sunt disponibile pe internet. Bazat pe poşta electronică, este posibil să primească sau să facă schimb de informaţii – buletine de ştiri, forumuri de discuţii, liste de discuţii, şi aşa mai departe.
S-a pus un accent deosebit pe modalitățile de accesare a unor surse de informare de bună calitate: bazele de date cu privire la boli, trialuri clinice, medicamente orfane, bibliografice, selectarea surselor de informare și comunitățile online.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s