Felicitări de Crăciun – Atelier de creaţie

Posted: January 16, 2010 by mihaiela in Big Brother Big Sister, Evenimente APWR
Tags: , , , , , , , ,

26 noiembrie – o zi în care au răsunat colindele, o zi din Postul Crăciunului petrecută cu mult entuziasm şi multă voie bună de către copiii şi tinerii cu dizabilităţi, beneficiari ai Proiectului “Big Brother Big Sister”.
Împreună cu voluntarii şi cu şapte cadre didactice de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Speranţa” Zalău, echipa APWR a organizat, în sala festivă a Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” din Zalău, un mare atelier de creaţie, în cadrul căruia s-au confecţionat felicitări de Crăciun.
Perechile copil/ tânăr cu dizabilităţi – voluntar s-au format în funcţie de afinităţi şi simpatii. Distribuţia sarcinilor s-a realizat în funcţie de potenţialul şi de interesele fiecărui participant – unii au împăturit cartonul pentru felicitări, alţii au decupat şi au lipit brăduţi şi clopoţei pe felicitări, alţii şi-au utilizat inspiraţia şi creativitatea pentru a decora felicitările. Toţi au lucrat cu multă dăruire şi răbdare, au pus suflet, au investit timp, aducându-şi astfel aportul la realizarea produselor finite – felicitările.
La finalul activităţii de grup, toţi am privit cu mândrie şi încântare felicitările – erau colorate, vesele şi…cu mult sclipici. Dar cel mai mult a cântărit zâmbetul victorios al copiilor şi mulţumirea de a fi creatorii unor felicitări atât de frumoase şi de inedite.

Târgul de Crăciun – Galeriile Sima

Felicitările realizate de copiii şi tinerii cu dizabilităţi împreună cu voluntarii „Big Brother, Big Sister” în cadrul atelierului de creaţie desfăşurat în data de 26 noiembrie, în sala festivă a Şcolii Gimnaziale „Corneliu Coposu” Zalău sunt expuse, începând cu data de 7 decembrie la Târgul de Crăciun organizat de Galeriile Ioan Sima.
Alături de aceste felicitări, au mai fost expuse şi desenele realizate de către copiii şi tinerii cu dizabilităţi care au participat la cercul de pictură derulat în cadrul parteneriatului încheiat de Asociaţia Prader Willi din România cu Unimpresa Cluj şi intitulat „Împreună pentru a da viaţă speranţei”.
Această expoziţie reprezintă pentru noi o bună oportunitate de a promova ideea conform căreia toţi oamenii, indiferent de dizabilitatea cu care se confruntă, pot fi valorizaţi şi implicaţi cu adevărat în viaţa comunităţii. Parafrazându-l pe Lucian Blaga, aceste persoane nu au aripi să zboare, însă umerii lor…gata sunt umerii lor de zbor.
Mulţumim Galeriilor Ioan Sima pentru că au avut iniţiativa unei astfel de expoziţii, creând contextul favorabil pentru transmiterea unui mesaj de sensibilizare către populaţia Municipiului Zalău.

Amalia Sabău – psiholog APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s