Grup de pacienţi la Fundaţia Acasă

Posted: December 15, 2009 by mihaiela in Evenimente APWR, Fundatia ACASA, NoRo
Tags: , , , , , , ,

Un al treilea grup de pacienţi cu miastenia gravis, distrofie musculara, Werding-Hoffman si scleroza multipla au fost internaţi la Fundaţia Acasă timp de 3 saptamani, in perioada octombrie-noiembrie, pentru tratament si recuperare.
La fel ca si la celelalte grupuri, conform parteneriatului cu Fundaţia Acasă, echipa de specialişti ai Asociaţiei Prader Willi România a vizitat acest grup cu scopul stabilirii de comun acord a unor activitati pe care le-am desfăşurat împreuna in perioada de internare.
La prima întâlnire, a echipei APWR cu grupul de pacienţi s-au ascultat dorinţele si nevoile acestora si s-a stabilit un calendar al activităţilor, astfel: activitati socio-educative si de recreere, consiliere psihologica individuala si consiliere de grup.
Pacienţii s-au implicat in toate activităţile unde s-au distrat, s-au simţit bine, si-au impartasit experienţele, nevoile, tristeţile si bucuriile. O surpriza plăcuta pentru pentru toţi si unul dintre momentele in care aceştia s-au bucurat a fost sărbătorirea zile de naştere a doi dintre pacienţi, Bobi si Simona.
L-a inceputul tratamentului specialistii APWR si ACASA au efectuat o evaluare initiala a pacientilor, stabilind conduita terapeutica pe perioada internarii, revenind apoi pentru evaluarea de bilant.
Putem spune ca la sfârşitul celor 3 saptamani de tratament si recuperare si acest grup a fost un succes deoarece pacienţii au plecat mulţumiţi de serviciile oferite atât de Fundaţia Acasă cat si de APWR si dornici ca pe viitor sa se reîntoarcă.

Baican Cosmina, APWR

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s