5 zile de vis in tabara de la Bobald

Posted: September 2, 2009 by mihaiela in Evenimente APWR
Tags: , , , , , ,

Taberele ne ofera mereu oportunitati de a cunoaste si intelege culturi diferite, de renunta la anumite prejudecati, de a veni in sprijinul unor semeni mai putin “favorizati” de soarta, de a face ceva util, de a invata lucruri noi, de a vorbi o limba straina, de a te cunoste mai bine si de a-ti explora propiile limite, de a intelege ce inseamna a fi voluntar, de a calatori. Nu in ultimul rand, intr-o tabara se vor lega prietenii noi, se vor crea grupuri de suport, vom reusi sa-i intelegem pe ceilalti si pe noi insine mai bine.

In perioada 26 – 30 august 2009, la Bobald in jud. Satu – Mare, nu departe de Carei, Asociatia Werdnig Hoffman si Asociatia Prader Willi au organizat tabara pentru tineri cu dizabilitati produse de boli rare, intr-un efort comun de a depasi barierele create de boala si societate, avand sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare si Consiliul Local Zalau (activitate in proiectul Big Brother Big Sister), carora le suntem recunoscatori.

A fost impresionant efortul comunitatii locale de a ne sprijini, contributia celor din satul Scarisoara care au donat atat de multe alimente incat am fi putut petrece inca o saptamana pe aceste meleaguri. De remarcat este si efortul voluntarilor care au sprijinit tinerii care aveau nevoie de ajutor, au organizat activitatile, au gatit si au incercat sa organizeze activitati diverse si placute.

Numele taberei a fost special ales pentru ca s-a dorit ca zilele petrecute in acest loc sa fie un vis frumos, visele fiind cele care ne dau aripi si sperante, fara a mai simti limitele impuse uneori de o soarta nedreapta.

Cata vreme avem amintiri, trecutul continua sa existe. Cata vreme avem speranta, viitorul ne asteapta. Cata vreme avem prieteni, avem motive sa traim. Cei aproape 60 de participanti: pacienti, parinti si voluntari, au legat prietenii, s-au stabilit legaturi si prietenii care vor dura peste ani.

Pe masura trecerii zilelor de tabara, am apreciat tot mai mult simplul “Cunoaste-te pe tine insuti “, devinind tot mai important, in relatia cu noi insine si cu ceilalti, in dorinta de socializare si integrare in comunitate.

Adevarata calatorie a descoperirii nu inseamna a cauta taramuri noi, ci a vedea cu ochi noi ” spunea Marcel Proust iar noi spunem ca beneficiarii nostril au invatat in tabara sa vada viata cu alti ochi.
Dorica Dan – presedinte APWR.

TABARA BOBALD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s